Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Hotel Métropole kan van een wedergeboorte beginnen dromen

Urban.brussels heeft zopas de bouwvergunning toegekend voor de volledige restauratie, renovatie en verfraaiing van Hotel Métropole in het centrum van Brussel. De heropening voor bezoekers wordt voorzien tegen eind 2025.

BKBC - 2024-04-29T162326.407
Studio MHNA

Het doel van de renovatie, uitgevoerd door architectenbureau Arter, is om Hotel Métropole zijn oude glorie terug te geven en het aan te passen aan de huidige normen op het gebied van faciliteiten en comfort, met respect voor de uitzonderlijke historische en geklasseerde kenmerken van het hele gebouw.

Concreet worden de 267 kamers opnieuw aangekleed met een verfijnd design en met aandacht voor inrichting en uitrusting. Alle geklasseerde kenmerken van de gemeenschappelijke ontvangstruimten, waaronder het beroemde Café Métropole, zullen worden behouden en gerestaureerd. De verlichting van het hotel is speciaal ontworpen om de geklasseerde delen en de pracht van het decor te benadrukken.

Een belangrijke nieuwigheid is een zwembad van 90 m2, kleedkamers en een spa met hamam en sauna in de kelder van het hotel. Er komt ook een fitnessruimte van 75 m2.

De renovatie richt zich ook op technische verbeteringen om het hotel duurzamer en energiezuiniger te maken. Door de keuze voor milieuvriendelijke en herbruikbare materialen, de isolatie van gevels en de vervanging van de ramen zullen de energieprestaties van het hele gebouw worden verbeterd.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten