Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Nieuwe renovatiefases voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten

De Regie der Gebouwen mag een studie opstarten rond drie nieuwe renovatiefases voor de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel. Ook de uitvoering van de werken voor de eerste fase werd goedgekeurd. De totale kostprijs wordt geschat op 30 miljoen euro.

Ontwerp zonder titel (70)

De gebouwen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, in en rond de Regentschapsstraat in Brussel, zijn het onderwerp van een groot, langlopend renovatieproject. De nieuwe fase omvat de renovatie van de twee bovenste verdiepingen met tentoonstellingszalen en het dak van het Extension-gebouw aan de Museumstraat. Ook de inkomhal aan de Regentschapsstraat wordt onder handen genomen. Het Extension-gebouw is momenteel gesloten voor het publiek en zal na de heropening in 2030 voor een aanzienlijke uitbreiding van de tentoonstellingsruimte zorgen.

In 2017 werd onder meer al de renovatie voltooid van het Auditorium en de Delporte-tentoonstellingszalen langs de Museumstraat. Tussen 2017 en 2019 kwamen heel wat daken van het museumcomplex van de Regentschapsstraat aan de beurt. 

Voor de nieuwe episode van de renovatie zal de Regie een Design & Build-opdracht lanceren en toewijzen via een mededingingsprocedure met onderhandeling. De planning voorziet de publicatie van het selectiedossier begin 2024, het uitschrijven van een studie in 2024 en de uitvoering van de werken van 2025 tot 2028.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten