Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Erfgoed

Voorgevel van Wetstraat 16 wordt gerenoveerd

De Regie der Gebouwen startte begin september met de renovatie van de voorgevel van het complex aan de Wetstraat 14 en 16 in Brussel. Daar is onder meer de FOD Kanselarij van de Eerste minister gehuisvest.

BKBC - 2024-10-15T090050.200
Regie der Gebouwen

Het complex aan de Wetstraat 14 en 16 in Brussel dateert van het einde van de 18de eeuw en huisvest het kantoor van de Eerste minister, evenals zijn beleidscel en de FOD Kanselarij van de Eerste minister. Als voorbereiding op het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, werden in 2023 al verschillende werken uitgevoerd, zoals de grondige opfrissing van de inkomhal en de eretrap. Ook de gevels aan de kant van de Hertogstraat en de Beyaertstraat werden in 2023 hersteld en geschilderd.

Nu het Belgisch voorzitterschap is afgerond, heeft de Regie der Gebouwen in september 2024 de renovatie aangevat van de gevel aan de Wetstraat 14-16. De renovatie is nodig omdat door de slechte toestand van de voegen  waterinfiltraties optraden achter de gevelbezetting, waardoor deze op sommige plaatsen loskomt.

De elementen van de gevel uit blauwe hardsteen zijn intussen al gezandstraald. Momenteel wordt de gevelbezetting hersteld, evenals alle voegen tussen de blauwe stenen. Daarna wordt de gevel geschilderd. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten