Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Fiscaliteit & Financiën

Vlaanderen moet almaar minder verwijlintresten betalen

De Vlaamse overheid heeft de reputatie een betrouwbare en tijdige betaler te zijn. Daardoor betaalt de overheid minder verwijlinteresten. “In het eerste kwartaal van 2021 daalden de interesten al met 23%”, laat Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele weten.

EUROBILJETTEN (1)
©iCreative3D
Wie zijn facturen tijdig betaalt, is logischerwijze minder verwijlinteresten verschuldigd. Om de vinger aan de pols te houden, komt Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele elk kwartaal met een uitgebreid rapport. “Het is belangrijk om te weten of we als Vlaamse overheid nog steeds die betrouwbare partner zijn. Ik ben dan ook tevreden dat we in het eerste kwartaal van 2021 al zo’n 23% minder verwijlinteresten hebben moeten betalen ten opzichte van 2020.”
 
Indien die daling aanhoudt, zullen de verwijlinteresten op het einde van het jaar gehalveerd zijn. “Dat is een goede zaak voor de begroting en dus ook voor de welvaart van alle Vlamingen. Sinds enkele jaren zetten we sterk in op digitale betaalprocessen. Dat zorgt ervoor dat we steeds stipter betalen”, zegt minister Diependaele.
 
In cijfers uitgedrukt gaat het over een daling 124.000 €. “Wanneer we dat bedrag afzetten ten opzichte van onze totale begroting, is dat eigenlijk maar een klein bedrag. Toch vind ik dat we in tijden van budgettaire krapte elke euro niet twee, maar ten minste drie keer moeten omdraaien, zoals een goede huisvader”, besluit minister Diependaele.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten