Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Agoria wil paspoort voor digitale vaardigheden

Technologiefederatie Agoria wil tegen 2020 samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, ACTIRIS en FOREM een ‘digital skills paspoort’ ontwikkelen voor 4,5 miljoen Belgen.

Dactylogram over futuristic immersive interface
denisismagilov - stock.adobe.com

Zoals elk huis een energieprestatiecertificaat heeft, moet ook elke mens over een ‘paspoort digitale vaardigheden’ beschikken. Dat paspoort moet aangeven wat jouw digitale competenties zijn. Dat zal Marc Lambotte, CEO van Agoria, deze namiddag bekendmaken tijdens een congres over de arbeidsmarkt. Ook koning Filip was daar aanwezig.

“De digitalisering heeft een impact op de gehele arbeidsmarkt. Uit de arbeidsmarktstudie ‘Be the change’ van Agoria blijkt dat 4,5 miljoen mensen die werken hun vaardigheden regelmatig moeten ‘upgraden’. Het gemiddelde gewenste niveau van digitale competenties neemt overal toe en ook het gewenste niveau van algemene vaardigheden komt hoger te liggen. Er is dus voor vrijwel elke werkende verandering op komst”, aldus Marc Lambotte.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten