Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Alternatieve verloningen afhankelijk van sector

Of iemand al dan niet een bepaalde alternatieve verloningsvorm ontvangt blijkt het meest af te hangen van de sector waarin hij werkt. Sommige alternatieve verloningsvormen lijken de ‘norm’ te zijn in bepaalde sectoren, terwijl ze weinig tot niet voorkomen in andere. Dat blijkt uit een recente studie van de fod Sociale Zekerheid.

alternatieve verloning
©Zsolnai Gergely - stock.adobe.com

In de sector ‘Informatie en communicatie’ heeft een uitzonderlijk hoog percentage van de werknemers (naar schatting 63,02%) een bedrijfswagen, terwijl dit voor de ‘vrije beroepen en wetenschappelijke en technische activiteiten’ 48,12% is, voor ‘productie en distributie van elektriciteit, gas, stoom en gekoelde lucht’ 36,87% is en voor de ‘financiële activiteiten en verzekeringen’ 34,55% . De percentages voor andere sectoren zijn (veel) lager en onder de loontrekkenden in de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening bedraagt het percentage met een bedrijfswagen slechts 1,40%.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten