Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Antwerps volwassenenonderwijs start met korte deeltijdse technische opleiding

De volledig nieuwe opleiding Techmix zorgt ervoor dat cursisten na vier maanden een certificaat van monteur en ook een heftruckattest behalen., waarmee de (jong)volwassenen kunnen starten in een bouw- of constructiebedrijf. Het korte leertraject kan gevolgd worden bij twee Antwerpse centra voor volwassenenonderwijs die met deze opleiding starten na de krokusvakantie. Eind juni is dit korte opleidingstraject klaar en hebben de cursisten het certicifaat op zak.

Techmix CVO Vitant
© CVO Vitant

Deze verkorte cursus zorgt voor allround praktisch inzetbare monteurs en hoopt hiermee een antwoord te bieden op de vraag vanuit de bedrijven. Tijdens de opleiding komt een mix van verschillende specifieke technische vakken aan bod. De kennismaking met een job als elektromecanicien, constructie-lasser, elektrotechnisch installateur of PLC-technieker kan voor (jong)volwassenen ook een reden zijn om enthousiast verder door te stromen naar een specifieke technische opleiding. Techmix is een deeltijds traject, wat maakt dat cursisten nog tijd en ruimte hebben om ondertussen te blijven werken.
Het is nog mogelijk om tijdens de eerste week van de opleiding in te schrijven bij de organiserende opleidingscentra CVO Vitant en Kisp.


Screenshot 2023-02-23 at 11-01-37 266911
© CVO Vitant
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten