Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

AWV blikt terug op geslaagd BIM4Infra-evenement

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) blikt terug op het geslaagde evenement BIM4Infra dat recent plaatsvond in Gent en dat focust op nieuwe ontwikkelingen inzake Building Information Management (BIM) vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer en het bredere ecosysteem van de infrastructuursector. Het werd een inspirerende dag rond BIM voor iedereen die actief is in de infrastructuursector.

AWV blikt terug op geslaagd BIM4Infra-evenement
De eerste editie in 2019 werd nog georganiseerd werd vanuit het AWV, maar dit jaar werd het initiatief door het AWV genomen voor het volledige Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken (BMOW). Een duidelijk signaal dat ook bij de Vlaamse overheid de digitale transformatie in de infrastructuursector is ingezet en dat BIM-gericht werken een breder draagvlak krijgt. De ruim 250 inschrijvingen tonen dat er nood is aan een platform voor het delen van kennis over BIM in de infrastructuursector. Met vijftien parallelle sessies was er voor ieders wat wils. Er kwamen zowel technische uiteenzettingen als praktijkvoorbeelden aan bod en dit zowel vanuit het standpunt van de overheid, als vanuit het standpunt van studiebureau´s en aannemers. 
 
De ambitie die drie jaar geleden werd vooropgesteld om BIM op te nemen in overheidsopdrachten, is vandaag een realiteit geworden. Virtueel bouwen en digitaal samenwerken tussen alle projectpartners binnen een bouwproject is dankzij de standaarden uitgegroeid tot een uniform datagedreven collaboratief proces. Dit werd bevestigd in tal van presentaties van opdrachtnemers die de OTL-datastandaard succesvol toepasten  in hun eigen bedrijfsprocessen. Alle presentaties van BIM4Infra kan je hier terugvinden: https://wegenenverkeer.be/nieuws/bim4infra-2022-22/11/2022.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten