Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Belgische bouwsector zoekt arbeidskrachten op zomerfestivals en via onlinetool

Deze zomer gaat de recruteringscampagne ‘De Bouw Kijkt Verder’ de volgende fase in. Samen met de lancering van de innovatieve tool BouwWizard is de campagne aanwezig op diverse evenementen zoals de muziekfestivals Couleur Café, Baudet’stival, Francofolies de Spa, Suikerrock en Alcatraz of trekt ze verder naar de Libramont Beurs, Gentse Feesten en Maanrock voor de actie ‘De Bouw on Tour’.

BKBC - 2024-07-08T113105.478
Constructiv

Tijdens de Weken van de Bouw, van 25 maart tot de Openwervendag van 26 mei, heeft de sector intens inspanningen geleverd om nieuw talent te vinden voor opleidingen en jobs. Een resem aan evenementen over het hele land wierpen hun schijnwerpers op de diversiteit, innovatieve aard, veiligheid en het belang van jobs in de bouwsector.

Na het succes van 2023 trekt de ‘De Bouw Kijkt Verder’ deze zomer opnieuw naar de festivalterreinen op zoek naar gemotiveerde kandidaten voor bouwberoepen. De bouwsector was al te vinden op het Brusselse festival Couleur Café. Festivalgangers vinden de activeringsstand ook terug op Baudet’stival, Le Francofolies de Spa, Suikerrock en Alcatraz. 

Aan de hand van VR-games, wedstrijden en adviseurs ontdekken geïnteresseerden welke boeiende carrières de sector voor hen in petto heeft. Wie de stand bezoekt leert dat de bouw enorm veel voordelen biedt: voldoening, stimulerende loopbaankansen, levenslang leren, werkzekerheid, competitieve lonen, …

BouwWizard

Tegelijkertijd wordt deze zomer de BouwWizard gelanceerd. Een onlinetool die een cruciale rol speelt in de activeringsstrategie. De innovatieve tool centraliseert alle gegevens die gezocht worden tijdens een queeste naar een job of basisopleiding in de bouw en laat jongeren en/of werkzoekenden toe om zich eenvoudig te informeren, oriënteren en in contact te komen met instroom- of opleidingsadviseurs. Dankzij de tool, die werkt als een gids, en de integratie van het gehele job- en opleidingsaanbod ontvangt de gebruiker informatie op haar/zijn maat over opportuniteiten in haar/zijn buurt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten