Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Democo organiseert unieke workshop voor kinderen

Een twintigtal kinderen tussen 7 en 12 jaar konden tijdens een unieke workshop van de Hogeschool PXL in het magazijn van het Limburgse bouwbedrijf Democo in Houthalen-Helchteren, kennismaken met de wondere wereld van de moderne technologie en wetenschap, waarbij de focus op de bouwsector lag.

HET LAATSTE BLAD – DEMOCO
Onder begeleiding van een leerkracht konden de kinderen aan de slag met allerhande bouwmateriaal. Voor de kinderen was het een leerrijke, maar vooral ook leuke ervaring. Het ging om de voorlopig laatste van een vierluik workshops van de PXL STEM Academy bij bedrijven.
 
“Het is geen geheim dat de bouwsector al enige tijd kampt met een tekort aan geschikt personeel. Het ligt voor de hand dat wij initiatieven als deze workshops met open armen ontvangen. We laten hier meisjes en jongens zien dat ze met hun technische talenten in tal van sectoren aan de slag kunnen. Ook in de bouw”, aldus Frederik Bijnens, algemeen directeur van Democo.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten