Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Dronerace voor scholieren in Zaventem

Het Regionaal Technologie Centrum (RTC) Vlaams Brabant organiseert op vrijdag 7 juni samen met Asco Industries, de Thomas More hogeschool en DroneRacing Flanders een dronerace voor scholieren van het technisch en beroepsonderwijs. Via samenwerking tussen de industrie en het onderwijs wil het RTC jongeren maximaal voorbereiden op technische loopbanen.

dronerace

Gemotiveerde zestienplussers freesden complexe matrijzen voor het spuitgieten van een droneframe. Deze gietvormen werden geprogrammeerd met een Siemens NX CAM en vervolgens gefreesd met CNC-machines (Computer Numerical Control). Deze werkmachines kunnen heel precies onderdelen maken uit onder meer hout of metaal.

Op de Thomas More hogeschool konden de scholieren op basis van hun mal een frame voor hun racedrone spuiten. Daarna startte de assemblage van de motoren en de propellers op het frame. Na het afstellen van de elektronica is de drone klaar om deel te nemen aan de race tussen de verschillende scholen.

De drones zijn ondertussen getest en geprogrammeerd voor hun eerste dronewedstrijd. Die vindt plaats op 7 juni vanaf 10 uur in de fabriekshal 9 van Asco Industries aan de Weiveldlaan in Zaventem. Er worden teams verwacht van de volgende scholen: VTI Leuven, Technov Vilvoorde, VIA Tienen, Sint-Martinus TSO/BSO Asse, Don Bosco Haacht, ZAVO Zaventem, KS Diest en GITO Overijse. De finale vindt plaats tussen 13 en 14 uur, gevolgd door de prijsuitreiking.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten