Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Dylan Lekeux en Jonas Menschaert naar Worldskills Kazan

Dylan Lekeux en Jonas Menschaert werden op 19 april door Worldskills Belgium geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen op de Worldskills Kazan. Dit kampioenschap van manuele, technische en technologische beroepen vindt van 22 tot 27 augustus plaats in deze Russische stad aan de oevers van de Wolga.

Dylan Lekeux en Jonas Menschaert
Christophe Toffolo

Jonas en Dylan namen al in 2018 deel aan de Euroskills Boedapest en keerden toen terug met een medaille van uitmuntendheid. Dat jaar betwistten ze de Vlaamse preselectie (Beloftevolle Hovenier) van het kampioenshap Tuinaanleg. Ze haalden er de top drie en werden geselecteerd voor de Startech’s Days 2018 in Namen, waar ze als eerste op het podium stonden en naar Boedapest mochten. In 2019 werden Jonas en Dylan omwille van hun daar behaalde medaille van uitmuntendheid automatisch gekwalificeerd voor de Startech’s Days Ciney 2019.

Drie teams van de Franstalige preselectie (Concours du Meilleur Jardinier op 28 februari en 1 maart in Liège Expo), twee teams van de Nederlandstalige preselectie (op 27 februari - Beloftevolle Hovenier) en Dylan en Jonas kwamen samen voor de nationale finale op 18 en 19 maart (Startech’s Days Ciney). Tijdens die finale werden de technische vaardigheden van de jongeren beoordeeld, maar werd hen ook gevraagd om bijzondere aandacht te besteden aan veiligheid. Elke inbreuk werd streng bestraft. Op 27 maart werd de gouden medaille uitgereikt aan David Richter en Jonas Müller (onafhankelijk; coach Julien Boveroux). Dylan Lekeux en Jonas Menschaert (onafhankelijk; coach Kristof De Clercq) wonnen de zilveren medaille, Guillaume De Goes en Pascal Krott (ZAWM Eupen; coach André Knauf) sleepten de bronzen medaille in de wacht. Behalve hen traden nog een aantal andere jongeren in competitie tijdens deze Startech’s Days: Adrien Challe en Justin De Kleermaker (ITH Gembloers), Yani D’Haese en Lex Van Son (PITO Stabroek) en Robert Deschamps en Elias Guillemyn (PTI Kortrijk).

Na een technische opleiding (Krinkels) en een softskills-weekend selecteerde de Technische Commissie van Worldskills Belgium het team dat ons land in Kazan zal vertegenwoordigen. Hierbij zullen Dylan en Jonas vier dagen lang kunnen deelnemen aan de volgende Worldskills.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten