Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Eerste hulp voor zelfstandigen bij stress en burn-out

Met de steun van de Minister van Zelfstandigen David Clarinval brengen sociaal verzekeringsfonds Acerta en preventiedienst Idewe de allereerste wetenschappelijke zelfscan op de markt waarmee zelfstandigen kunnen zien of ze een risico op burn-out lopen of mentaal in het rood zitten. Via allerhande workshops, oefeningen en persoonlijk advies kunnen ze ook meteen aan de slag om hun mentaal welzijn te verbeteren.

AdobeStock_316428113
Adobe Stock

Zelfstandigen hebben vaak niet de kans om eens volledig van het werk los te koppelen. Uit de laatste cijfers van Acerta blijkt dan ook dat slechts een derde zich momenteel mentaal echt goed voelt. Met de allereerste gratis zelfscan voor deze doelgroep wil het sociaal verzekeringsfonds iets aan deze situatie doen. Op www.zelfstandigezonderstress.be vinden zelfstandigen een korte, wetenschappelijk onderbouwde, vragenlijst van een zestal minuten. Als ze deze invullen, krijgen ze meteen een persoonlijk rapport met de resultaten én advies op maat hoe ze aan hun mentaal welzijn kunnen werken. Denk aan tips en tricks om beter  met stresssituaties te leren omgaan, workshops over een goede work-life balans, omgaan met (financiële) onzekerheden en hoe motivatie vinden in je werk zonder over je grenzen te gaan. Ook kunnen ze kiezen voor één-op-één consultaties om te werken aan hun mentale gezondheid.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten