Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Embuild Foundation beloont maatschappelijk engagement

Via zijn stichting Embuild Foundation wil bouwfederatie Embuild zijn leden warm maken voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bouw- en installatieondernemingen kunnen hun projecten indienen tot en met 15 september. In december worden dan de laureaten bekend gemaakt.

BKBC - 2024-06-17T095335.785
Adobe Stock

Sinds 2011 worden projecten van bouw- en installatiebedrijven die  maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bevorderen in de bloemen gezet via de stichting Aedificas.

Embuild Foundation richt zich daarbij op volgende prioritaire gebieden: verbetering van welzijn en gezondheid, bestrijding van schooluitval door middel van onderwijs en beroepsopleiding, beroepsherinschakeling en integratie van mensen aan de zelfkant van de maatschappij en de instandhouding en opwaardering van cultureel of architecturaal erfgoed.

Nieuw is dat partnerinstellingen, waarmee de bouw- en installatiebedrijven in dit kader samenwerken, voortaan breder gedefinieerd worden, namelijk als elk bedrijf met een sociaal engagement, inclusief commerciële ondernemingen en overheidsorganisaties. Het gaat dus niet louter meer om samenwerkingen met liefdadigheidsinstellingen of sociale organisaties.

Bouw- en installatiebedrijven die lid zijn van Embuild kunnen hun MVO-projecten tot en met 15 september indienen. Vervolgens zal een jury zich buigen over de ingediende projecten. De awarduitreiking zelf volgt dan in december. Elke award is goed voor 10.000 euro voor de partnerinstelling. In totaal worden er vier awards uitgereikt.    

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten