Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Ook bij de renovatie van bouwkundig erfgoed moet de nodige aandacht worden besteed aan het optimaliseren van het energieverbruik. Het gaat daarbij niet enkel om een beter behoud van het erfgoed, maar ook om het verbeteren van het comfort van de gebruikers en om het verminderen van de ecologische impact van het gebouw.  

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

In het kader van het project Be Reel! biedt het WTCB een gratis mogelijkheid om via e-learning iets bij te leren over de energetische renovatie van erfgoed. Om de opleiding te kunnen volgen, volstaat het om te op de website www.be-reel.be een account aan te maken.

De opleiding bestaat uit dertien lessen die volledig modulair en op eigen tempo gevolgd kunnen worden. De opleiding is gericht op professionals uit de erfgoedrenovatie (aannemers, architecten, studiebureaus).

In de verschillende modules van de opleiding komen volgende aandachtspunten aan bod: thermische diagnose en evaluatie van de gebouwschil; vocht: diagnose en ingrepen in gebouwen; basisprincipes van bouwfysica; isolatie van daken; thermische performantie en thermisch comfort van gebouwen; zonwering; gevels: na-isolatie van spouwmuren; gevels: thermische binnen- en buitenisolatie; schrijnwerk en beglazing; vloerisolatie; kelders: vocht, afwerking, ventilatie, isolatie; ventilatie bij renovatie en verwarming.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten