Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Ingangstest voor studenten industrieel ingenieur op komst

De Vlaamse regering overweegt om voor toekomstige studenten bio- en industrieel ingenieur een ingangstest in te voeren. Die bestaat nu al voor kandidaat-burgerlijk ingenieurs en burgerlijk ingenieur-architecten. De zogenaamde ijkingstest is wel verplicht, maar niet bindend. De proef geeft toekomstige studenten wel een goed beeld van hun slaagkansen en bepaalt mee hun studiekeuze.

industrieel ingenieur
©goodluz - stock.adobe.com

Bijna 80% van de studenten burgerlijk ingenieur die op de test meer dan 14 op 20 haalden, slaagden ook in hun eerste jaar. Ongeveer evenveel studenten haalde na drie jaar het bachelordiploma. Van degenen die bij de test onvoldoende scoorden, slaagde slechts een derde in het eerste jaar. Amper 28% haalde na drie jaar het bachelordiploma.

De aanbeveling om de test uit te breiden naar andere richtingen staat in een rapport van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR). Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits ziet het voorstel wel zitten. Een dergelijke proef zal vanaf volgend academiejaar ook gebeuren voor de richting Diergeneeskunde en het is de bedoeling om de ijkingstest uit te breiden naar andere richtingen. Hierover is echter nog geen beslissing genomen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten