Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Opleidingsprogramma voor heftruckchauffeurs om 4.000 vacatures in te vullen

De uitzendgroep Adecco start in ons land een mobiel opleidingstraject voor heftruckchauffeurs en magazijniers. Het Zwitserse bedrijf heeft geïnvesteerd in drie grote mobiele VR-simulatoren om jaarlijks meer dan 400 heftruckers en orderpickers voor de Belgische arbeidsmarkt op te leiden. Vandaag zijn hiervoor 4.000 vacatures in ons land en solliciteren er amper twee kandidaten per openstaande job, vaak zonder de juiste opleiding. De technologie laat toe om mensen sneller en kwalitatiever op te leiden. Met de virtuele simulatoren kunnen heel wat potentiële incidenten en ongevallen worden gesimuleerd die zich in de realiteit voordoen.

Opleidingsprogramma voor heftruckchauffeurs om 4.000 vacatures in te vullen
Kalinovsky Dmitry
Met het mobiele opleidingscentrum wil Adecco bedrijven helpen om zelf kandidaten op te leiden op de werkvloer, op een levensechte manier, zonder dat ze hun magazijnruimte moeten herinrichten of leegmaken. Adecco wil dit jaar al 200 chauffeurs klaarstomen voor de arbeidsmarkt. De uitzendgroep heeft ons land uitgekozen om de VR-simulatoren als eerste uit te testen omdat de krapte op de arbeidskracht hier zeer hoog is en omdat de Belgische economie sterk staat in logistiek en transport. Na het pilootproject in België, schaalt Adecco het aantal simulatoren verder op en wordt het project uitgerold op wereldschaal.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten