Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Via een enquête bracht Schneider Electric de wensen en behoeften van elektriciens in kaart, evenals de moeilijkheden die een vakman ervaart tijdens een installatie op een bouwwerf of wanneer hij op kantoor offertes opstelt.

praktische informatie elektriciens
Alle nuttige informatie werd door Schneider Electric gebundeld op de nieuwe website Schneider-electric.be/myschneiderelektricien. De module is specifiek ontworpen om het leven van de elektricien eenvoudiger te maken. De site is bruikbaar op een smartphone of tablet en wordt voortdurend aangevuld met tips over de verschillende facetten van de job. De gebruiker krijgt onder meer praktische informatie over hoe hij een elektrische installatie samenstelt of hoe schakelkasten kunnen worden besteld, geïnstalleerd of geconfigureerd.

Elektriciens kunnen catalogi en brochures downloaden en digitaal inkijken of papieren versies aanvragen via het platform voor Print On Demand. Ook gidsen, tips en installatievideo’s zijn beschikbaar. De referenties en technische fiches van de producten zijn eenvoudig te raadplegen. De oplossingen zijn onderverdeeld in productfamilies, waardoor men snel door het aanbod kan navigeren.

Om een installatie foutloos te configureren staan alle schema’s voor bekabeling, de afmetingen voor de benodigde schakelkasten, praktische tips en installatievideo’s op de site. Elektriciens kunnen op de site ook terecht voor e-learning, informatie over theoretische en praktische opleidingstrajecten, webinars, enz. Op mySchneider Elektricien leert de vakman ook alles over nieuwe producten, zoals de nieuwe generatie Resi9-borden en de oplossing Smartlink Elec, waarmee klanten via smartphone of tablet hun elektrische installatie vanop afstand kunnen bewaken en aansturen. De site biedt tevens informatie over laadstations voor elektrische voertuigen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten