Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

PXL pakt uit met postgraduaat Drones Business Architect

Euka en DronePort bieden samen met PXL, het Limburgse provinciebestuur en POM Limburg vanaf oktober een nieuw postgraduaat tot Drones Business Architect aan. In de opleiding leren bedrijven hoe ze kansen kunnen omzetten in haalbare toepassingen met aandacht voor luchtvaart- en technologische aspecten. Met de nieuwe opleiding leidt hogeschool PXL professionals op die van alle markten thuis zijn op de campus van DronePort.

drone2
©Leo Lintang - stock.adobe.com

Op 11 juni werd de Europese regelgeving voor drones in een definitieve vorm gepubliceerd. Deze versoepelde wetgeving zal medio 2020 het professionele dronelandschap grondig hertekenen. Specialisten verwachten niet alleen toenemende concurrentie uit het kamp van de hobbyisten, maar ook van buitenlandse bedrijven. Het is nodig dat de sector zich daarvan bewust is en zich daartegen tijdig wapent.

Daarnaast is door een sterke toename aan dronetoepassingen nood ontstaan aan een degelijk professioneel opleidingsaanbod. Om concurrentieel te blijven is het belangrijk toepassingen te ontwikkelen die veilig, betrouwbaar en efficiënt zijn. Maar het aantal gespecialiseerde opleidingen in dit domein is momenteel nog erg beperkt, en de meeste bestaande opleidingen behandelen slechts één aspect. Dat is meteen de reden waarom dit najaar het postgraduaat Drones Business Architect wordt aangeboden. De opleiding bestaat uit vier modules: Drone aviation, Drone technology, Drone business innovation management en Drone cases. Alle informatie vind je op pxl.be.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten