Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

PXL-studenten gaan voor futureproof renovatie

Vorig jaar werkte een groep van PXL-studenten een uitgebreid renovatiedossier uit voor een sociale woonwijk in Kortessem. Dit was een succesverhaal, want sociale huisvestingmaatschappij Cordium besloot om dit jaar opnieuw met de hogeschool in zee te gaan. De opdracht bestaat deze keer uit de ontwikkeling van een futureproof inspiratiedossier voor de renovatie van de Disselwijk in Sint-Lambrechts-Herk.

IMG_6543

Het uitgangspunt is dat er een grote groene renovatiegolf op ons afkomt en dat het heel wat creativiteit zal vragen om alle projecten tot een goed einde te brengen. Cordium zoekt inspiratie bij de jonge generatie. Kruisbestuiving en samenwerking staan centraal: PXL-bachelor­studenten Bouw, Elektromechanica en Groenmanagement en PXL-graduaatstudenten Bouwkundig Tekenen werken aan een groot multidisciplinair inspiratiedossier voor de Disselwijk, een sociale woonwijk met een 120-tal woningen. Samen ontwikkelen ze renovatiescenario’s en maken hiervoor gebruik van hun netwerk. Zo voerde een professioneel bedrijf een heel aantal 3D-scans uit waarmee de studenten Bouwkundig Tekenen de plannen van de typewoningen in de sociale woonwijk konden updaten. De studenten Groenmanagement gingen te rade bij het expertisecentrum PXL Bouw en Industrie om een innovatief modulair bouwconcept in de vorm van een klavertjevier te verfijnen (zodat een maximum aan openbaar groen in de wijk bewaard zou blijven). Ook belangrijk is de inbreng van de wijkbewoners. De studenten peilden naar hoe de bewoners hun wijk willen zien evolueren. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten