Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

SBE Student Challenge keek uit op Le Jambon de la Semois

Ook dit academiejaar had studiebureau SBE een uitdagende SBE Student Challenge in petto voor alle studenten architectuur – bouwkunde – landschap hoger onderwijs. Het team van Ilias Bachgada, Olivier Adam en Giel Lecho ontwierpen het mooiste uitkijkpunt bij Le Jambon de la Semois.

BKBC - 2024-05-03T134437.579
Studiebureau SBE

De uitdaging die de studenten dit jaar voorgeschoteld kregen, was het ontwerp voor een panoramisch uitkijkpunt met focus op disciplines architectuur, stedenbouw, landschap en burgerlijke bouwkunde. Tijdens drie workshopdagen gingen zes multidisciplinaire teams aan de slag. Uiteindelijk presenteerden ze hun ontwerpen aan een professionele jury, samengesteld uit leden van studiebureau SBE en externe professionals uit verschillende vakgebieden.

“De competitie leverde een veelheid aan mogelijke inrichtingen op”, aldus de jury. “Ze getuigen  stuk voor stuk van een doordachte omgang met de eigenheid van de plek.  Van grootste gebaren tot minimalistische ingrepen, elk team toonde een originele benadering van de vraagstelling en tilde met hun ontwerpvisie de plek naar een nieuw niveau.”

Uiteindelijk kreeg het team van Ilias Bachgada, Olivier Adam en Giel Lecho de 2.000 euro op hun spaarboek gestort. Het winnende team werd geroemd om hun integrale verhaal en hun ontwerp dat op subtiele wijze de aanwezige schoonheid van de plek extra in de verf zette.

Het uitkijkpunt bij Le Jambon de la Semois is momenteel een bescheiden open plek van circa 15x15m in het bos, verscholen in een natuurreservaat langs de N935. Het biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op het romantische erfgoedlandschap van de Semoisvallei. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten