Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Sectorfondsen bieden betaalbaar bijleren voor bedrijven

Met de campagne iedereenkanbijleren.be willen 38 sectorfondsen en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) werknemers en bedrijven aanzetten om levenslang te leren en hen naar het opleidingsaanbod van de sectorfondsen leiden. Deze fondsen ondersteunen de werknemers en werkgevers van hun sector met opleidingen of opleidingspremies. Een sectorfonds wordt paritair beheerd door de sociale partners. Het opleidingsaanbod van de sectorfondsen is vaak gratis of laagdrempelig, maar nog te weinig werknemers en werkgevers vinden de weg. 

iedereenkanbijleren.be
Nochtans was zo’n aanbod nog nooit zo relevant. Het stelt medewerkers in staat snelle evoluties in de werkomgeving en verregaande digitalisering bij te benen. Zeker in tijden waarin veel bedrijven het moeilijker krijgen, of voor werknemers die zich in kwetsbare posities bevinden, kan het aanbod van de sectorfondsen het verschil maken. Elke sector evolueert vandaag razendsnel. Levenslang bijleren is de enige manier om kennis en vaardigheden op peil te houden. Voor werknemers die niet weten bij welk sectorfonds hun bedrijf is aangesloten, is er op de website een handige tool voorzien. Door het nummer van je paritair comité op je loonbrief in de zoekbalk in te geven, kom je vanzelf op het juiste sectorfonds en zijn opleidingsaanbod uit.
 
Op de campagnewebsite iedereenkanbijleren.be getuigen werknemers uit uiteenlopende sectoren over hoe opleidingen hen vooruithelpen in hun job. Een opleiding volgen maakt je niet alleen beter in je job, maar geeft ook het nodige zelfvertrouwen. Tor februari 2023 brengen de 38 sectorfondsen samen deze belangrijke boodschap tot bij hun werkgevers en werknemers via social media, infosessies en affiches. Meer info: iedereenkanbijleren.be.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten