Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

SIBA krijgt nieuwe verwarmingsketel voor cv-opleiding

Het Stedelijk Instituut voor Technische Beroepen in Aarschot kan haar leerlingen Centrale Verwarming voortaan nog beter opleiden dankzij een nieuwe verwarmingsketel (foto). Die kreeg de school cadeau van Weis­haupt, één van de leidinggevende merken van verwarmingsinstallaties. Door de goede samenwerking met dat soort bedrijven zet SIBA zich nog meer op de kaart.

siba

Met de nieuwe verwarmingsketel beschikt SIBA over de nieuwste snufjes om de leerlingen op een grondige manier en met de recentste technieken op te leiden. Een goede samenwerking met bedrijven ligt hierbij aan de basis. Dat is noodzakelijk, want SIBA mag als enige dagschool in Vlaams-Brabant alle attesten en certificaten uitreiken.

“Ik ben blij dat de nijverheid wil investeren in onderwijs. Installateur of servicemonteur van centrale verwarming is momenteel een knelpuntberoep. Met een goede samenwerking tussen bedrijven en onze school kunnen we meer mensen op een betere manier opleiden. Dat is belangrijk, want een goede stielman vinden is niet altijd even makkelijk”, oppert de Aarschotse burgemeester André Peeters.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten