Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Steeds minder jongeren volgen voltijds bouwonderwijs

Het aantal leerlingen in de tweede en de derde graad van het voltijds bouwonderwijs is tussen het schooljaar 2016-2017 en het schooljaar 2021-2022 met 12% gedaald. Dat is slecht nieuws omdat de sector vandaag massaal veel handen te kort komt. Daarom trekt Embuild volop de kaart van de jeugd tijdens zijn vier komende vakbeurzen. Met resultaat: een duizendtal jongeren, goed voor 10% van het derdegraads bouwonderwijs, zullen aanwezig zijn. “Op die manier komen ze in contact met de meest moderne technieken en toepassingen in de sector en hopen we de uitval van studenten bouw naar andere sectoren te stoppen”, zegt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van Embuild. 

Steeds minder jongeren volgen voltijds bouwonderwijs
www.industrieblick.net
Uit analyses van Constructiv, de dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector, blijkt ook dat circa de helft van de jongeren uit het middelbaar bouwonderwijs na hun studies niet kiest voor de bouw. Voor een stuk heeft dat te maken met een imagoprobleem dat de sector met zich meedraagt en dat terwijl de bouw de afgelopen jaren net stevig geëvolueerd is naar lichter, properder, veiliger en technischer werk. Om die transformatie te accentueren hebben Embuild en Constructiv een tienjarige imagocampagne opgezet met als centraal thema ‘De Bouw Kijkt Verder’. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten