Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Veel inspiratie en jong volk op Start to Architect

Met ruim 200 laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars stagiair-architecten in Hasselt, Brussel en Gent was de tweede editie van het inspiratiemoment ‘Start to Architect’ een topeditie.

BKBC
Isabelle Pateer

Net als vorig jaar was het programma ook nu weer divers en goedgevuld. Als opener was er een (optionele) rondleiding op elk van de drie locaties: de Oude Gevangenis in Hasselt, Maison de la Poste en Gare Maritime in Brussel en de KAA Arena in Gent. Daarna kwamen alle facetten van de stage aan bod tijdens vier interactieve workshops, gemodereerd door ervaringsdeskundigen van de Orde van Architecten en NAV. 

Onderverdeeld in kleine groepen werden de deelnemers geïnformeerd over thema’s als het zoeken en vinden van een stageplaats, het loon en het statuut, stage in het buitenland, de opvolging en evaluatie van de stage en de toekomstmogelijkheden na de stage. De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen blikken heel tevreden terug op het evenement. Ook bij de deelnemers waren de reacties achteraf heel positief. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten