Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Vier op de tien werknemers willen gastleraar zijn

38% van de werknemers is geïnteresseerd om, naast hun vaste job in een bedrijf, ook als gastleraar voor de klas te staan. Ook 56% van de werkgevers is bereid om werknemers via dat statuut in het onderwijs te laten werken. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van hr-expert Acerta Consult.

BKBC - 2024-09-17T080857.759
Steveriot1 via Pixabay

Sinds vorig schooljaar is het als werknemer mogelijk om met het statuut van gastleraar aan de slag te gaan. Het is één van de maatregelen om het lerarentekort aan te pakken. Gastleraar worden is een aantrekkelijk aanbod omdat geïnteresseerden niet meteen een volledige carrièreswitch moeten maken.

“Zo’n statuut biedt voor ieder wat wils”, zegt Sabine Goossens, projectverantwoordelijke van Acerta Consult. “De winst voor de scholen is evident. Werkgevers mogen ervan uitgaan dat een werknemer, die vragende partij is om in het onderwijs bij te springen én van zijn werkgever die kans ook krijgt, als een loyale en gemotiveerde werknemer naar de werkvloer terugkeert. Als werkgever draag je bovendien bij aan een waardevol maatschappelijk project. Voor werknemers tenslotte is het een kans om een extra zinvolle invulling en/of zuurstof aan hun carrière te geven: enerzijds delen ze hun ervaring, anderzijds kunnen ze onderbenutte talenten aanspreken. Als we dit potentieel kunnen verzilveren, kunnen we het lerarentekort fors terugdringen.” ​ 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten