Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Vijf webinars over terug in Omloop-projecten

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), het Departement Omgeving, het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO), het Agentschap voor Binnenlands Bestuur en het Team Vlaams Bouwmeester hebben zes jaar geleden de pilootprojecten ‘Terug in Omloop’ in gang gezet.

Vijf webinars over ‘Terug in Omloop’-projecten
Copyright © Robert Brook. All Rights Reserved
Aan de hand van vijf voorbeeldprojecten werden de ontwikkelingspotenties van verontreinigde terreinen onderzocht en uitgetest. De partners waren er van overtuigd dat dit niet langer sectoraal of monofunctioneel kon gebeuren, terecht zo blijkt nu. Ze maakten de koppeling tussen drie ambities:
* ruimtelijke transformatie realiseren;
* onderbenutte en verontreinigde terreinen dynamiseren;
* de circulaire transitie.
 
De vijf projecten betreffen allemaal verontreinigde sites. De bodemproblematiek varieert er van behapbaar tot onoplosbaar zonder tussenkomst van de overheid. Ook op het vlak van schaal, bestemming, actoren en circulaire focus zijn de projecten zeer divers.
Het gaat om Timelab in Gent, De Potterij in Mechelen, het gebied van de Havenstraat in Vilvoorde, het bedrijventerrein Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren en de Lageweg in Hoboken.
 
In vijf webinars en een afsluitend netwerkevent willen de projectpartners nu de ervaringen en lessen uit het traject delen. Het eerste webinar vindt plaats op donderdag 29 april 2021 om 15 uur. Inschrijven voor één van deze of al de sessies kan via https://app.keysurvey.com/f/41556014/20a7/.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten