Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

VLOT! Lokeren is dé Bouwschool van het Jaar

VLOT! Lokeren is als ‘Bouwschool van het Jaar’ de grote winnaar van de Bouwschoolawards, een wedstrijd van Bouwunie. Elke secundaire school met een bouwopleiding kon met een project meedingen naar een award in één van de vier deelcategorieën.

BKBC - 2024-04-29T144954.851
VLOT! Lokeren

Leerlingen uit verschillende richtingen van het 5de jaar van VLOT! Lokeren bouwden twee zeecontainers om tot noodwoning. “Onze leerlingen zijn heel fier op hun werk”, zegt coördinator Carlo Van den Bempt. “De award geeft hun een extra duwtje in de rug.” En dat is meteen ook één van de redenen waarom Bouwunie de wedstrijd organiseert. 

Bouwunie-topman Jean-Pierre Waeytens: “Met onze Bouwschoolawards willen we alle jongeren die bouwonderwijs volgen positief in de kijker zetten. Om te tonen dat hun vaardigheden belangrijk zijn in onze maatschappij. En om hopelijk ook nog veel jongeren warm te maken voor het bouwonderwijs”. 

VLOT! Lokeren ontvangt een cheque van 1.000 euro. De school sleept trouwens  ook de award voor Installatietechnieken in de wacht.

De andere winnaars uit de deelcategorieën ontvangen elk een cheque van 500 euro.

  • Hout - MOSA-RT Maaseik: een afscheidsplek bij de begraafplaats van Neeroeteren.
  • Ruwbouw - VITO Hoogstraten: nieuwe scoutslokalen, van de ruwbouw tot en met de dakconstructie.
  • Afwerking - Sint Jozef Geel:  techniekkoffer om het 6de jaar van de lagere school te laten kennismaken met het mooie van het beroep. 

BKBC - 2024-04-29T145030.263
VLOT! Lokeren
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten