Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Webinar: arbeidsongevallen, preventie en slachtofferbegeleiding

Federale Verzekering organiseert op dinsdag 21 mei een live Linkedin-webinar over arbeidsongevallen, preventie en slachtofferbegeleiding.

BKBC - 2024-05-13T113939.520
Adobe Stock

Als je personeel in dienst hebt, ben je wettelijk verplicht om een polis arbeidsongevallen af te sluiten. Dat betekent dus dat je als werkgever normaal verzekerd bent tegen mogelijke ongevallen. Maar daarmee zijn alle zorgen helaas niet van de baan. Arbeidsongevallen kunnen een serieuze impact hebben op je bedrijf: zowel financieel als op het imago van je bedrijf en de motivatie van je medewerkers. Het is dus in iedereen zijn belang om arbeidsongevallen zoveel mogelijk te vermijden.

Marc De Wilde, Sociaal Adviseur bij Embuild, brengt tijdens een live webinar via Linkedin de belangrijkste cijfers in kaart. Guy Van Beem, preventieadviseur bij Federale Verzekering, legt uit wat het belang is van preventie en hoe jij als werkgever hier een onmisbare rol bij speelt. Marijke Tuypens, adviseur slachtofferbegeleiding bij Federale Verzekering, vertelt wat de meerwaarde is van slachtofferbegeleiding – voor alle betrokken partijen –  als het dan toch fout loopt.

Wouter Baele, SHEQ Manager bij Wyckaert bouwonderneming, deelt hoe ze op hun vele werven een preventiecultuur installeren.

Enkele vragen die onze experts zullen beantwoorden:

  • Wat zijn de huidige cijfers?
  • Welke impact heeft een arbeidsongeval op je bedrijf?
  • Hoeveel kost een ongeval voor je bedrijf?
  • Hoe implementeer je een preventiecultuur in je bedrijf?
  • Waarom is slachtofferhulp (als het toch fout loopt) belangrijk voor zowel werkgever alsook het slachtoffer en diens familie?

Op het einde van de webinar zal er ook een live Q&A zijn, waarbij onze experts je vragen beantwoorden.

Schrijf je nu in 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten