Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Human Resources

Ingenieurs blijven erg gegeerd op de arbeidsmarkt

Uit de halfjaarlijkse jobindex van het internationale rekruteringskantoor Robert Walters blijkt dat het totaal aantal vacatures in België in het voorbije half jaar met 63% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral binnen engineering zijn de vacatures flink toegenomen. Er werden 48% meer ingenieursvacatures gepubliceerd vergeleken met de eerste jaarhelft van 2021.

Ingenieurs blijven erg gegeerd op de arbeidsmarkt

Die toename liet zich vooral merken bij de functies PLC-ingenieur (80%), proces ingenieur (73%), en cost engineer (62%). Die laatste houdt zich bezig met het berekenen van hoeveel materiaal nodig is voor bouwwerkzaamheden en hoeveel dat zal kosten. Deze functie wordt voornamelijk door burgerlijk ingenieurs vervuld.

Ook op de knelpuntberoepenlijst van de VDAB staan verschillende technische profielen zoals technicus industriële installaties, industrieel elektrotechnisch installateur en maintenance & engineering project engineers. Jülide Tunali, senior manager in de engineering division bij Robert Walters, stelt ook steeds vaker vast dat ingenieursstudenten al een arbeidsovereenkomst tekenen vooraleer ze hun diploma op zak hebben. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten