Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Cebeo bouwt distributiecentrum in Doornik

Cebeo heeft een akkoord met de Intercommunale de Développement des Arrondissements de Tournai, d'Ath et des Communes Avoisinantes (IDETA) voor de aankoop van een stuk grond voor de bouw van een nieuw logistiek center. Het perceel van 12 ha ligt in de industriezone Tournai Ouest 3 aan de rand van Doornik (Blandain).   

Cebeo tournai
De nieuwe site in Doornik, op 20 km van Moeskroen, is de dichtst mogelijke beschikbare bouwgrond die geschikt is voor het project van Cebeo. Het distributiecentrum blijft zo in de buurt van het huidige in Moeskroen, en ligt op slechts een half uur van Cebeo’s hoofdkantoor in Waregem.
 
Het perceel ligt aan het afrittencomplex van de E403 en de E42, in Blandain. De ontsluiting met de snelweg kan amper beter. Alle vrachtverkeer van en naar het distributiecentrum zal uitsluitend door de industriezone rijden. Er werd inmiddels ook een geluidstudie uitgevoerd en deze is positief voor de omliggende woonkernen.

BREEAM

Het gebouw zelf zal Breeam-gecertificeerd zijn. Ook de eigenaar van de industriezone, intercommunale IDETA, zet sterk in op energiezuinigheid. De site waarop Cebeo bouwt is omgeven door acht windmolens en een toekomstig zonnepanelenpark.
Deze grote investering voor Doornik en zijn regio werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de stad die ervoor zorgde dat het project de werkgelegenheid in Wallonië in Picardië op peil houdt.
 
Cebeo verdeelt elektrotechnisch materiaal in België en is een deel van de Franse groep Sonepar. Vorig jaar realiseerde Cebeo een omzet van bijna 600 miljoen €. Het bedrijf heeft meer dan 900 werknemers en meer dan 50 filialen met zelfbediening.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten