Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Daikin Europe verdubbelt productiecapaciteit in Oostende

Met de opening van een nieuwe ultramoderne productielijn verdubbelt Daikin Europe in zijn fabriek in Oostende de productiecapaciteit van hoogwaardige lucht-waterwarmtepompen. De investering creëert honderd extra jobs in de kuststad. De investering maakt deel uit van het strategische vijfjarenplan van Daikin, dat moet inspelen op de groeiende vraag naar duurzame verwarmingsoplossingen in Europa.  

Daikin Europe verdubbelt productiecapaciteit in Oostende 1

Daikin Europe telt in totaal twaalf productiesites. Vijf van deze sites produceren verschillende types warmtepompen. Er wordt verwacht dat de vraag naar lucht-waterwarmtepompen in de komende tien jaar drastisch zal stijgen. Deze toestellen zorgen zowel voor verwarming als voor sanitair warm water, en werken op elektriciteit.

Warmtepompen worden algemeen gezien als een sleuteltechnologie om de ambitieuze doelen te bereiken die de Europese Unie heeft vastgelegd om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Ook helpen ze om Europa minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten