Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

De toekomst van ventilatie is remote, energiezuinig en stil

Vent-Axia Econiq ventilatie-units zijn een nieuwe generatie ventilatie-units met warmteterugwinning. Er zijn toestellen met debieten van 300, 450 en 600 m3/h. Behalve energiezuinigheid beloven ze ook in alle stilte hun werk te doen.

 20230802 - Ventilair Group-ventilatieunits

De ventilatie-units zijn uitgerust met geavanceerde geluidsisolatietechnologieën die zorgen voor een fluisterstille werking. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in slaapkamers, woonkamers en andere plekken waar stilte gewenst is. Ze moeten ook uitstekende prestaties leveren op het gebied van energie-efficiëntie, energieprestatie en binnenklimaat. Met hun geavanceerde warmteterugwinningssysteem kunnen ze tot 85% van de warmte uit de afgevoerde lucht terugwinnen. Dat resulteert in flinke energiebesparingen en een lagere CO2-uitstoot.

 
Onder controle vanop afstand

 

De Vent-Axia Econiq ventilatie-units komen met een intuïtieve app, waarmee gebruikers en installateurs de toestellen eenvoudig kunnen instellen, bedienen en bewaken via hun smartphone of tablet. Met de app hebben gebruikers volledige controle over het ventilatieniveau, de instellingen en het energieverbruik van de unit. Het stelt hen in staat om vanop afstand de ideale omgeving te creëren voor maximaal comfort en energiebesparing.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten