Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Interview | DUCO wil elk Europees huis voorzien van een gezond binnenklimaat

Sinds de oprichting in 1991 in Nieuwpoort heeft DUCO Ventilation & Sun Control een constante groei doorgemaakt, voornamelijk door investeringen in gevelventilatie en zonwering, waarvan 70% bestemd is voor export.

Luc Renson

BKBC (82)
DUCO

Acht jaar geleden diversifieerde DUCO met een tweede business unit voor mechanische ventilatieboxen, waarmee het Belgisch marktleiderschap verworven werd voor woningen en appartementen. Dit succes werd mede mogelijk gemaakt door een uitgebreid sales team en de DUCO Academy, die opleidingen aanbiedt. DUCO streeft ernaar elk Europees huis te voorzien van een gezond binnenklimaat, gezien de binnenlucht tot vijf keer meer vervuild kan zijn dan buiten. Met een sterke focus op kwaliteit, snelle marktintroductie en innovatie, zijn alle afdelingen gecentraliseerd in Veurne voor optimale samenwerking. De nadruk ligt op gezondheid, comfort, duurzaamheid, en digitalisering, ondersteund door het 'Digital Twin' principe. DUCO's visie, 'The Future is Green', benadrukt hun voortdurende zoektocht naar gepassioneerd talent. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten