Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Een nieuwe norm voor lucht-luchtwarmtepompen

De Daikin Perfera All Seasons lucht-luchtwarmtepomp behaalt indrukwekkende A+++ energieprestaties. Daardoor draagt de warmtepomp bij aan een verbetering van het energiepeil voor nieuwbouw en verbetering van het energielabel van de bestaande woning, wat de waarde ervan verhoogt.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-13T142631.880
Daikin

Lucht-luchtwarmtepompen verwarmen en koelen op een slimme snelle manier door het hele jaar door gratis energie uit de lucht te halen, een onuitputtelijke ecologische bron. De Perfera All Seasons heeft enkele upgrades gekregen. Zo beschikt de binnenunit over dubbele kleppen, filters en geüpgradede bewegingssensoren om nog beter te voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker. De aangepaste luchtstroom zorgt voor verbeterde luchtcirculatie en een groter bereik. 

De bewegingssensoren detecteren op hun beurt de personen in de kamer en leiden de lucht van hen weg. Zijn er geen personen aanwezig dan schakelt de unit over naar de energiebesparingsmodus. Het resultaat is perfect comfort en een laag energieverbruik.  

Energielabel A+++, uiterst efficiënt 

Naast uitstekend comfort garandeert de Perfera All Seasons ook aanzienlijke energie-efficiëntie. De nieuwe modellen CTXM-A en FTXM-A bereiken een seizoensprestatiefactor van 5.10. Daarmee is Daikin het eerste merk dat A+++ bereikt voor verwarming in multicombinaties. 

Geoptimaliseerde luchtzuivering  

Ook op vlak van luchtzuivering, levert de Daikin Perfera All Seasons lucht-luchtwarmtepomp buitengewone prestaties. In de unit is een nieuwe statische luchtfilter toegevoegd. Naast de Flash Streamer-filter, zilverallergeen verwijderfilter en geurverdrijvende titaniumappatite filter, is de standaard stoffilter behandeld met een actieve stof (Ionpure) om bacteriën en virussen op te vangen. 

Connectiviteit via Onecta app 

Binnen het Daikin-gamma zijn tal van producten al gelinkt aan de Onecta-app om verschillende zaken van op afstand te regelen. Dit heeft zowel voordelen voor de eindgebruiker als de installateur. Nieuw in de app en gelinkt aan de Perfera All Seasons zijn de 2-zone bewegingsdetectiesensor, de 3D-luchtstroom, de stille werking van de buitenunit en de eco-modus in de weektimer. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten