Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Gimv koopt meerderheid in Variass

De Europese investeringsmaatschappij Gimv verwerft een meerderheidsbelang in Variass uit het Nederlandse Veendam, een gespecialiseerde ontwikkelaar en producent van elektronische- en mechatronische producten en systemen.

Gimv koopt meerderheid in Variass
Variass werd opgericht in 1989 en ontwikkelde zich onder leiding van Henk Smid tot een toonaangevende leverancier van technisch hoogwaardige elektronica-oplossingen. Het bedrijf richt zich op het ‘high-mix, low-volume, high-complexity’-segment en ontzorgt klanten op het gebied van productontwikkeling, industrialisatie, (serie)productie, logistiek en lifecycle management. Het bedrijf heeft ongeveer 140 medewerkers en realiseert een omzet van ongeveer 45 miljoen euro.
 
Door de toenemende elektrificatie van de samenleving zal de vraag naar elektronische modules en producten sterk toenemen. Door de expertise om ontwikkeling en productie te combineren en te integreren, zit Variass in de juiste positie om oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen van haar klanten. 
 
Deze nieuwe investering wordt een onderdeel van het Smart Industries-platform van het op Euronext genoteerde Gimv, gericht op bedrijven die B2B-producten en -diensten leveren, op basis van waardecreatie door innovatie en intelligente technologie. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Er werden geen verdere financiële details bekend gemaakt.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten