Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Jansen Cleanrooms neemt Belo Electrics over

Jansen Cleanrooms, een divisie van Jansen the Building Company, neemt Belo Electrics uit Oudsbergen over. Belo Electrics was al jaren een vaste projectpartner voor de automatisering van hvac-installaties en bekabeling in cleanroomprojecten. Er is een groeiende marktvraag naar technische kennis over cleanrooms. Jansen Cleanrooms streeft naar een gezonde groei door in te spelen op de marktontwikkelingen.

Jansen Cleanrooms neemt Belo Electrics over

“Reeds in 2012 lanceerden we ‘Technieken’ als bijkomende kerncompetentie binnen Jansen Cleanrooms. Door steeds meer in te zetten op ‘totaalprojecten’ is de vraag naar hoogtechnologische cleanroomprojecten de jongste jaren exponentieel gegroeid. Om onze positie te verstevigen in de groeiende markt van ‘Design & Build’-projecten nemen we Belo Electrics uit Oudsbergen over. Omdat we al jaren samenwerken weten we welke kennis het bedrijf in huis heeft inzake de automatisering van hvac-installaties in cleanroomprojecten. Dankzij de overname verwerft Jansen Cleanrooms de hoogopgeleide technische profielen die nodig zijn om op kruissnelheid te blijven”, zegt Eric Vanhees, COO van Jansen Cleanrooms.

De eisen van afgewerkte producten in sectoren zoals farma, micro-elektronica, cosmetica en voeding worden alsmaar strenger. Daarom is de nood aan technische kennis vanuit life sciences, chemie, biotech en petrochemie enorm. Dat leidt tot meer opdrachten voor Jansen Cleanrooms. “Productietechnieken worden complexer en ‘properder’. We spelen daarop in door met klanten na te denken hoe hun productieprocessen beter te controleren. Tegelijk verbeteren we onze eigen technische concepten voortdurend om de strengere eisen voor afwerking en luchtzuiverheid voor te blijven”, aldus Eric Vanhees.

Klanten willen zekerheid

“Klanten zoeken zekerheid en een snellere oplevering. Daarom kiezen ze voor een bouwpartner die het volledige traject opvolgt, van ontwerp tot uitvoering. We beginnen altijd vanuit een aantal doorgedreven technische meetings met de gebruiker en de cleanroom-beheerder. Op basis daarvan maken we een volledig ontwerp dat voldoet aan de verwachtingen en opgelegde specificaties”, besluit de COO van Jansen Cleanrooms.

Jansen  is een algemene aannemer van de hoogste categorie, gespecialiseerd in binnenafwerking en technieken. De bouwgroep telt 350 medewerkers, is geworteld in 45 jaar familiale traditie en actief in vier domeinen: aanneming, productontwikkeling, vastgoedontwikkeling en facility management. Jansen the Building Company werd opgericht in 1973 en heeft zijn hoofdzetel in Zonhoven. Jaarlijks worden voor meer dan 100 miljoen € projecten gerealiseerd in verschillende sectoren, zoals kantoor, retail, residentieel, farma, leisure en tunnels.

Het gespecialiseerde bedrijf Jansen Cleanrooms ontwikkelt binnen de bouwgroep cleanrooms voor de zorgsector en de industrie (biologie, farmaceutica, chemie, logistiek, micro-elektronica, voeding, verpakking, …). Referentieprojecten zijn bijvoorbeeld het AZ Sint Maarten, het UZ Brussel, Sharp Packaging, Materialise, Thales Space, W-pharma, Solutia Europe, Qinetiq Space, Medace, Anicells, VWR, enz.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten