Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Johnson Controls lanceert twee nieuwe warmtepompen

Johnson Controls brengt twee nieuwe industriële, warmtepompen op de markt. Het bedrijf breidt hiermee het YORK-portfolio uit.

Ontwerp zonder titel (97)
Johnson Controls

De twee nieuwe tostellen YMAE en YCPB zijn luchtgedreven warmtepompen, ontworpen voor licht-commerciële toepassingen zoals kleine winkelcentra, ziekenhuizen, hotels, kantoorgebouwen en scholen. Daarnaast voldoen ze aan verschillende capaciteitsvereisten. Beide producten gebruiken het koelmiddel R45B met een laag GWP. Dit is een milieuvriendelijk koelmiddel dat zijn efficiëntie heeft bewezen binnen het YORK-productassortiment van Johnson Controls. Het anticipeert op de nieuwe Europese regelgeving voor F-gassen in sommige warmtepompen en airconditioners in 2027.  

YMAE – Air-to-Water Inverter Scroll warmtepomp (45-300 kW) is geoptimaliseerd met de combinatie tussen een interver scroll compressor, EC-ventilatoren en een York Smart control system om de capaciteit aan te passen aan veranderingen in de belasting van het gebouw. Het beschikt over een verhoogd seizoensrendement tot 4,06 (verwarming) en 4,72 (koeling) dat de strenge, wettelijke vereisten en de huidige industrieniveaus ruimschoots overtreft. Het Enhanced Vapor Injection (EVI)-systeem stelt YMAE in staat om te werken bij omgevingstemperaturen van –25ºC tot 60 ºC warm water, in tegenstelling tot de traditionele warmtepompen die in het beste geval -15 ºC tot 55 ºC bereiken.  

Ontwerp zonder titel (99)
Johnson Controls

De YCPB – Large Air-to-Water scroll pakketwarmtepomp (300-700 kW) is dankzij de grote scrollcompressoren met damp- en vloeistofinjectie speciaal ontworpen voor verwarmingsoplossingen met een lage omgevingstemperatuur. Het toestel moet hetzelfde, uitgebreide werkingsgebied bereiken als de YMAE (omgevingstemperatuur van –25ºC tot 60 ºC warm water), terwijl de verwarmingscapaciteit, efficiëntie en warmwatertemperatuur bij een lage omgevingstemperatuur gewaarborgd blijven.  

De YCPB-serie is ontworpen in twee versies, de standaardversie met twee buizen en de innovatieve versie met vier buizen voor gelijktijdige verwarmings- en koelingstoepassingen. Beide versies bieden toonaangevende SCOP-high rendementen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten