Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit RVS

Viega introduceert een nieuw RVS-leidingsysteem voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Temponox-buizen zijn corrosiebestendig en maken bijkomende beschermingsmaatregelen overbodig.

Ontwerp zonder titel (3)

Temponox-buizen voor verwarmen en koelen zijn te herkennen aan twee brede bruine lijnen op de leidingen, de gebruikelijke ‘geen drinkwater’ logo's en een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur. Zo wordt verwarring met het Sanpress Inox- programma voor drinkwaterinstallaties vermeden, of het per ongeluk mixen van verschillende leidingsystemen.

Het Temponox-aanbod bestaat uit leidingen en fittingen in de afmetingen 15 t/m 108 mm. Bochten, T-stukken, moffen, flenzen en alle installatieonderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties zijn leverbaar en TÜV-gekeurd. 

De fittingen van het Temponox leidingsysteem worden standaard geleverd met EPDM-afdichtingselement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen kunnen de fittingen eenvoudig worden voorzien van FKM-dichtelement. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn voor aansluitleidingen van vacuüm-buiscollectoren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten