Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Studenten ontwerpen fluisterstil ventilatiesysteem

Studenten van de Hogeschool PXL hebben samen met hun lesgevers Patrick Pilat en Andy Camps een ventilatiesysteem gebouwd om hun klaslokalen op de Green & Tech-campus in Diepenbeek te verluchten.

LAATSTE BLAD – VENTILATIEPROJECT STUDENTEN PXL

Dat project begon al vóór corona, waardoor heel wat lokalen nu beschikken over slimme ventilatie die zichzelf aanstuurt via artificiële intelligentie. Bij alle aanpassingen werden de studenten actief betrokken. Ze voeren opdrachten uit  die overeenstemmen met wat ze in hun latere carrière zullen doen.

Voor de meest recente ingreep zorgden Laurens Arnauts (r.) en Marnik Bervoets (l.), laatstejaarsstudenten elektromechanica, optie klimatisering. Ze gingen aan de slag met geluidswerend materiaal waardoor de ventilatie zonder grote extra kosten zelfs op maximale capaciteit en in het lokaal geplaatst, minder dan 32 decibel produceert. Dat is even stil als iemand die fluistert en zorgt dus niet voor hinder tijdens de lessen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten