Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Viega lanceert Smartpress

Viega heeft de Smartpress gelanceerd. Dit nieuwe buisleidingsysteem vereenvoudigt de installatie en beperkt drukverliezen.

Viega hoofdfoto
Karel Hemerijckx

 

Voor installateurs zijn te hoge drukverliezen bij fittingen een veel voorkomend probleem. Smartpress, het nieuwste buisleidingsysteem van Viega, biedt hiervoor een doeltreffende oplossing. “Dankzij dit systeem verloopt de installatie eenvoudiger en sneller en krijgt de eindgebruiker de garantie op een comfortabel debiet met beperkt drukverlies”, beweert Axel Sys van Viega. “Bovendien is het hierdoor mogelijk om regelmatig met kleinere diameters te werken.”

Fitting

Bij Smartpress, geschikt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, is geen O-ring meer nodig. “Daardoor is er bijna geen vernauwing in de binnendiameter van de fitting”, meldt Axel Sys. “Het is die vernauwing die drukverlies veroorzaakt. De fittingen hebben een geoptimaliseerde doorlaat en het water wordt bij de doorstroming dus minder gehinderd. Bovendien is de installatie hierdoor gemakkelijker te ontwerpen en berekenen. Dankzij de lage drukverliezen is het in vele gevallen mogelijk om met een kleinere diameter te werken. Een kleinere diameter betekent kostenbesparing voor de klant en installatiegemak voor de vakman.”

Gebruik

Bovendien is Smartpress bijzonder gemakkelijk in gebruik volgens Sys. “De buis hoeft niet gekalibreerd te worden. Het volstaat om de kunststofbuis af te knippen, de fitting erop te zetten en te persen. Dat alles levert een aanzienlijke tijdswinst op en de bocht in de fitting zorgt voor een betere doorgang en een goede flow. Andere bochten bevatten immers een hoek met een minder goede doorstroming”, klinkt het.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten