Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

HVAC

Zeven nieuwe modellen paneelradiatoren

Radson presenteert een nieuwe generatie paneelradiatoren die bestaat uit zeven modellen. Ze zijn ingesteld op 10 bar in plaats van 6 bar en zijn geschikt voor een breder scala aan toepassingen.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-13T114009.168
Radson

Het gaat om een familie van drie geprofileerde modellen: Compact HP, Integra HP en Integra Flex 8C en vier vlakke modellen: Integra Parada HP en Integra Parada Flex 8C met een vlak voorpaneel,

Integra Ramo HP en Integra Ramo Flex 8C met gestructureerd voorpaneel, Integra Flex 8C en Tinos H Flex. Ze kunnen een hogere druk aan en zijn daardoor onder meer geschikt om te voldoen aan de eisen van hogere gebouwen of gebouwen die zijn aangesloten op stadsverwarming.

De paneelradiatoren werden tijdens kwaliteitstesten onderworpen aan eisen die vaak de internationale normen overtreffen (bv. afdichting onderworpen aan 13 bar in plaats van 10) om hun potentieel te optimaliseren. De veilige installatie wordt gewaarborgd door een versterkte optilbeveiliging en bevestigingen van klasse 3, in overeenstemming met de referentienorm VDI 6036.

Flexibiliteit

De 3 Flex 8C-modellen bieden alle flexibiliteitsopties. Acht aansluitpunten garanderen grote installatievrijheid voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Bovendien kunnen de thermostaatkoppen vrij rechts of links worden geplaatst. Deze keuze kan na de installatie worden gemaakt om aan de eisen van de eindgebruiker te voldoen. 

De flexibiliteit van de Flex 8C-modellen wordt verder verbeterd door vaste messingpluggen in combinatie met verwisselbare eindkappen. Radiatoren die standaard op 1/2 zijn vastgezet, kunnen ook op 3⁄4 worden ingesteld met de twee meegeleverde pasnippels.

Vooraf ingestelde kleppen

Om op de werf veel tijd te besparen, zijn de modellen Integra Ramo Flex 8C, Integra Parada Flex 8C, Integra Flex 8C en Tinos H Flex uitgerust met vooraf ingestelde kleppen voor een vereenvoudigde hydraulische balancering. Het ventiellichaam is gemarkeerd met een gekleurde dop, waarvan de kleur varieert afhankelijk van de grootte van de radiator. Als er een aanpassing nodig is, kan dit eenvoudig en snel handmatig worden gedaan.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten