Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

In -en aankoop

Extra woonadvies in Gent

Gentenaars kunnen voor woonadvies voortaan ook terecht in Nieuw Gent, de Bloemekenswijk, Zwijnaarde, Muide-Meulestede en de Kanaaldorpen. Na evaluatie bleek dat veel Gentenaars in die buurten daarover advies vragen. Hierdoor telt Gent nu elf Woonwijzers.

Woonwijzers Gent (c) Martin Corlazzoli
Martin Corlazzoli

De Woonwijzers bestaan onder die naam al sinds 2018. Gentenaars kunnen er terecht met alle vragen rond wonen: van woonkwaliteit of -premies, over huren en verhuren, lenen, kopen en verbouwen, tot tips om de juiste huurwoning te vinden. In 2022 maakten de Woonwijzers zo’n 7.033 dossiers aan. Jaarlijks ontvangen ze tussen de 7.000 en 8.000 Gentenaars. De vraag is dus groot. Om daarop in te spelen, besloot de stad om het aanbod uit te breiden in de buurten waar daaraan nood is. Concreet is er in de Bloemekenswijk en in Muide-Meulestede een Woonwijzer bijgekomen. In Nieuw Gent, Zwijnaarde en de Kanaaldorpen komt er een antennepunt dat één dag in de maand open is. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten