Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

In -en aankoop

Mensen hebben meer vertrouwen in vaklui die professionele werkkledij dragen

Driekwart van de Belgen (75%) heeft meer vertrouwen in vaklui die professionele werkkledij dragen. Laurent Van Laere, zaakvoerder van werkkledijproducent HEROCK, ziet in de cijfers een bevestiging van het belang van degelijke werkkledij.

BKBC - 2024-10-11T150700.332
Herock

Een werkman of werkvrouw die netjes uitgedost aanbelt, maakt voor veel Belgen een betere indruk dan iemand die in versleten jeans komt opdagen voor een klus. Volgens een bevraging bij 1.000 Belgen, uitgevoerd door iVox, vinden meer dan 9 op tien Belgen (92%) het belangrijk dat werkmannen en -vrouwen geschikte werkkledij dragen.

75% geeft aan dat ze meer vertrouwen hebben in de professionaliteit van werkmannen en -vrouwen die een aangepaste werktenue dragen. Ruim 7 op 10 bevraagde Belgen denken ook dat werkmannen en -vrouwen efficiënter werken als ze professionele kledij aanhebben. Vaklui zónder aangepaste kledij krijgen dan weer overduidelijk een veel lagere score. Voor meer dan de helft van de Belgen komen zij als minder veilig (58%), minder voorzichtig (53%) en zelfs minder professioneel (52%) over.

Naast het vakmanschap speelt ook netheid een belangrijke rol in de perceptie bij klanten. Voor acht op de tien Belgen (79%) draagt propere, goed onderhouden werkkleding bij aan een positieve indruk van de vakman- of vrouw. Bijna zeven op de tien vinden dat werklui met vuile werkkledij minder verzorgd (69%) en zelfs minder hygiënisch (66%) overkomen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten