Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

In -en aankoop

Prospectiemap is een online tool voor vastgoedmakelaars

De Prospectiemap is een nieuwe online tool die in kaart brengt in welk gebied gebruikers recent een schatting van een huis of appartement uitvoerden. Dankzij de ‘heat map’ die zo ontstaat, kunnen makelaars gerichter en sneller prospecteren en vastgoedtransacties sneller en vlotter laten verlopen.

Prospectiemap is een online tool voor vastgoedmakelaars

De Prospectiemap, een initiatief van het digitale vastgoedportaal Immoweb, is een kaart die gebieden weergeeft waarin de voorbije zeven, vijftien en dertig dagen een schatting werd uitgevoerd. Op een kaart wordt een zone weergegeven waardoor er een overzicht ontstaat van mogelijke verkoopkansen. De makelaar, en maximum vijf andere makelaars, ziet in realtime de zones uit een regio waar particulieren (verkopers, potentiële verkopers of toekomstige kopers) een schatting uitvoerden voor een woning. De tool geeft geen exacte adressen weer.

De Prospectiemap zorgt dat makelaars efficiënter kunnen werken. Ze kunnen gericht prospecteren op het terrein en prospectieacties gemakkelijk beheren en opvolgen. Hiermee winnen zij tijd en geld. Dankzij de tool kan de makelaar ook korter op de bal spelen en is de kans groter dat hij of zij zich als eerste aanbiedt bij woningen waarvan nog maar net een schatting werd gedaan. Tot slot vergroot de Prospectiemap de motivatie van hun medewerkers: met de tool op zak weten ze waar ze eerst naartoe moeten om hun kansen op succes te verhogen. Immoweb is het grootste digitale vastgoedportaal in België waar kopers en verkopers, huurders en verhuurders elkaar vinden. Elke dag vind je er bijna 150.000 eigendommen te koop of te huur. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten