Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

15,8 miljoen € voor Vlaamse topsportinfrastructuur

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters pompt 15,8 miljoen € in de Vlaamse topsportinfrastructuur. De investeringen moeten de trainingsfaciliteiten en sportmedische omkadering van Vlaamse topsporters opkrikken. Deze subsidie komt bovenop de eerder aangekondigde 25 miljoen € voor bovenlokale sportinfrastructuur. Lees het artikel van 26 december voor meer informatie.

15,8 miljoen topsport
Foto: Filip Bossuyt

Topsporters en hun entourage moeten in zo goed mogelijke omstandigheden kunnen trainen om topprestaties neer te zetten. “De afgelopen jaren werd al een stevig investeringstraject afgewerkt. Dat trekken we door met een nieuwe impuls van 15,8 miljoen €. We focussen onze investeringen op de topsportdriehoek Gent-Antwerpen-Leuven, met uitschieters richting Genk en Waregem voor bijvoorbeeld paardensport”, zegt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA).

Topsportdriehoek

Het concept van de topsportdriehoek zorgt ervoor dat de expertise rond een sport gebundeld wordt op één locatie. “We hebben gepoogd om de topsportfaciliteiten te centraliseren.

Zo krijg je op één plaats de beste trainers, de beste infrastructuur en de beste omkadering zoals wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning door de universiteiten. Bovendien ontmoeten de beste atleten uit elke sport elkaar op dezelfde locatie, wat hun prestaties naar een nog hoger niveau stuwt”, stelt Vlaams minister Muyters.

Dryslope

Zowat alle sporten komen aan bod. In Leuven wordt 5,3 miljoen € geïnvesteerd en gaat het o.m. over beachvolley, tafeltennis, badminton en nieuwe sportmedische ruimtes. Gent krijgt een boost van 4,6 miljoen € voor gymnastiek, baanwielrennen, meer en betere overnachtingsaccomodatie en klaslokalen. In Antwerpen wordt voor 3,5 miljoen € geïnvesteerd. Daar gaat het o.a. over tennis, hockey, basketbal en een topsportinternaat. Genk krijgt 1,5 miljoen € en kan een dryslope met camerasysteem bouwen. En in Waregem wordt tot slot door Vlaanderen 900.000 € geïnvesteerd in de verdere inrichting van het eventingparcours voor de paardensport.

Samen is dat een investering van 15,8 miljoen €. “Het is gelukkig niet ik die de medailles moet halen, maar ik moet als minister van Sport wel zorgen voor zo optimaal mogelijke omstandigheden, zodat al die Vlaamse topatleten de beste kans hebben om medailles te pakken”, sluit minister Muyters af.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten