Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

195 rioleringsprojecten worden versneld gestart

Vlaanderen maakt 121 miljoen euro vrij om 195 lokale rioleringsprojecten versneld uit te voeren. Deze projecten vertegenwoordigen samen een totale kostprijs van 286 miljoen euro, of een rioleringskost van 162 miljoen euro. Vlaanderen draagt 75 procent van de kostprijs. Er wordt voorrang gegeven aan projecten waar de schop snel in de grond kan om de waterkwaliteit zo sneller te verbeteren. De geselecteerde projecten moeten op korte termijn van ontwerp naar uitvoering. Bij de gekozen projecten wordt ook gekeken naar hun impact op de waterkwaliteit.

195 rioleringsprojecten worden versneld gestart
Vlaanderen geeft ook steun aan ongeveer 500 individuele zuiveringsinstallaties. Die worden geplaatst bij huizen die door hun afgelegen ligging moeilijk aan het bestaande rioleringsnet kunnen worden aangesloten. De rioleringsgraad in Vlaanderen bedraagt op dit moment 88%. Momenteel zijn zowat 400.000 woningen niet aangesloten op het rioleringsstelsel waardoor hun afvalwater ongezuiverd in de waterlopen terecht komt. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil een duidelijk signaal geven aan de lokale besturen dat er versneld werk moet gemaakt worden van een betere waterkwaliteit en een hogere rioleringsgraad. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten