Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

700 miljoen € voor uitbreiding luchthaven Boedapest

Budapest Airport verwelkomde vorig jaar een recordaantal van 14,9 miljoen passagiers (een stijging met 13,5% vergeleken met 2017) en behandelde 146.000 ton vracht, goed voor een ladingstoename met 15%. Dit jaar wordt nog meer groei verwacht, mede dankzij de ingebruikname van elf nieuwe routes, de toename van de vluchtfrequenties op de bestaande routes en de komst van twee nieuwe luchtvaartpartners. De voorbije twaalf jaar werd reeds 450 miljoen € geïnvesteerd in de ontwikkeling en modernisering van de luchthaven en zijn infrastructuur.

luchthaven budapest
©Zerophoto - stock.adobe.com

Vorig jaar werd in Boedapest de nieuwe Pier B geopend, goed voor 10.000 m² extra ruimte die wordt gebruikt voor passagiers die van en naar niet-Schengen-bestemmingen vliegen. De luchthaven plant tegen 2024 een nieuwe reeks investeringen in de luchthaveninfrastructuur van maximum 700 miljoen €, inclusief het ontwerp en de bouw van een gloednieuw terminalgebouw naast de bestaande Terminal 2. Er komt tevens een nieuw cargomagazijn van 20.000 m² dat tegemoet zal komen aan de behoeftes van de Hongaarse exportgerichte economie en de logistieke bedrijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten