Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir keurden recent 17 plattelandsprojecten goed. De projecten focussen op de vergroening van de omgeving van zorginstellingen, de inrichting en verfraaiing van ontmoetingsplaatsen op buurtniveau, groene verbindingen en ontmoetingsgerichte ingrepen van multifunctionele gebouwen op buurtniveau. 

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten
Bij de projecten horen onder meer de ontmoetingsruimte en cultuurtuin aan het Anton van Wilderodehuis (Moerbeke-Waas), de groene oase Heirstraat (Dendermonde), de versterking van het groenweefsel in Tielrode (Temse), een parkbegraafplaats en ontmoetingsplek als onderdeel van de westelijke groenas (Eeklo), het speelbos drOOmbergen Plus (Zottegem), kamperen in de kapel (Pollare, Ninove) en de inrichting van de site Kinderkasteeltje (Nazareth).
 
Andere geselecteerde projecten zijn het wandel- en fietspad langs Kleine- en Grote Weel in Kieldrecht (Beveren-Waas), Tuinproeven (Moerzeke), de herwaardering van het dorpsplein Kerkem (Maarkedal), de buurtontmoetingsplaats Houtvoort (Sint-Gillis-Waas), een spel- en ontmoetingsruimte rond het herbestemde kerkgebouw in Overbeke (Wetteren), de ontsluiting va de voormalige moestuin in het kasteelpark Wissekerke (Kruibeke), Wijngaardeke Zevergem (De Pinte), belevingsruimte en de omgevingsaanleg rond de kerk in Overslag (Wachtebeke).
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten