Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

90 miljoen euro voor nieuwe fietssnelwegen

Vlaanderen zal 45 miljoen euro van het zogenaamde Plan Kopenhagen gebruiken om fietssnelwegen aan te leggen. De provinciebesturen leggen daar nog eens 45 miljoen bovenop. Elke provincie heeft recht op 9 miljoen euro. Het geld kan worden gebruikt voor de aanleg van nieuwe fietsinfrastructuur, maar ook voor structureel onderhoud of ingrijpende verbeteringen in de bestaande infrastructuur. 

90 miljoen euro voor nieuwe fietssnelwegen
Het Plan Kopenhagen maakt deel uit van het Relanceplan Vlaamse Veerkracht en voorziet 150 miljoen euro voor lokale besturen die nieuwe fietspaden willen aanleggen langs gemeentewegen. Voor elke twee euro die een lokaal bestuur investeert legt de Vlaamse regering er één euro bovenop. 
 
Met het Plan Kopenhagen wil Vlaanderen meer dan 1.000 kilometer nieuwe fietspaden aanleggen of bestaande fietspaden herwaarderen. 127 lokale besturen hebben reeds projecten ingediend, in totaal goed voor 141 miljoen euro, waarvan 47 miljoen euro Vlaamse investeringsmiddelen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten